2012. szeptember 14., péntek

Egy évfolyamtárs és kolléga halálára

A Facebook-on keresztül ma délután jutott el hozzám a hír, amely a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium honlapján így jelent meg:

"Tegnap, 2012. szeptember 12-én - szerdán - este 23:15-kor a Honvéd Kórházban, rövid szenvedés után, gyógyíthatatlanul súlyos betegségben meghalt kollégánk, tanártársunk: a diákság által szeretett és embersége-tudása révén nagyra becsült Uray tanárnő, Piroska néni..." http://konyvtar-jedlik-bp21.gportal.hu/gindex.php?pg=35009943&pageno=1&postid=930679





Piroska 1953-ban született, a latin szakon öt éven keresztül az évfolyamtársam volt, együtt dolgoztunk a Szenci Molnár Albert Válogatott művei-nek fordítási munkáin (ezt már korábban is leírtam ebben a blogban). Aztán a nyolcvanas években az MTA Irodalomtudományi Intézetében a kollégám volt. Megrázott, amikor megpillantottam a fenti szöveget.

Újra elővettem Szabó Géza 1987-es fényképét a Rebakucsról:

 

Itt Sántha Teréz és Klaniczay Tibor között látható, a második sorban balról a második. Nincs már köztünk Klaniczay, elment Komlovszki Tibor, Pirnát Antal és Stoll Béla. Szerdán este ismét eggyel kevesebben lettünk.

Nyugodj békében, Piroska.

 

1 megjegyzés:

  1. Tisztelt Szabó András!
    Kollégáim nevében is nagyon köszönöm e blogbejegyzést: Piroskáról írott sorait.
    Szomorú üdvözlettel:
    Sz.Gábor Ágnes
    (Anianus Könyvtár - Jedlik Ányos Gimnázium)

    VálaszTörlés